JellyPages.com

2011. december 29., csütörtök

Indiai mogyorós-currys csirke

Nálunk a nagy kedvenc a mogyorós csirke, de már készítettem mogyorós krumplipürét, mogyoróst rizst, meg mogyorós piskótát is, persze szigorúan csak földimogyoróból. Ez az indiai mogyorós csirke egy sokadik változata a mogyorós csirkéimnek, de most is sikere volt a családban. Hogy mennyire igazi indiai, azt nem tudom, ahhoz látnom kellene az indiai barátaink arcát, akiknek indiai éttermük van itt Budapesten, amikor meglátják, mert kb. úgy néztek az oldalamon lévő, általam indiainak titulált receptjeimre, mint ahogy mi nézünk külföldön a gulyásra, ami nem is igazán leves. Megértő mosoly az arcunkon, hiszen hogy is lehetne jó gulyálevest főzni, amiben nem magyar pirospaprika van és még csak nem is magyar kéz kavargatta. Ettől függetlenül ez egy nagyon finom étel, csak ajánlani tudom. Tovább a recepthez>>>

2011. december 27., kedd

Ir krémlikőrös muffin

Az ünnepek gyorsan elmúltak, és még sok a maradék süti, de egy régebben készült muffinreceptet azért csak felteszek, bár most az édességekből egy időre elgem lett. Tovább a recepthez>>>

2011. december 22., csütörtök

Fűszeres-sajtos halfilé

Ez a receptem jelent meg a Kifőztük Karácsony adománygyűjtő magazinban. Nagyon egyszerű az elkészítése és nagyon finom. Ehhez hasonló halételeket szoktam karácsony estére készíteni, mivel mindent elő lehet készíteni már délelőtt, és csak egy fél órára kell bedugni a tepsit a sütőbe. Néha azért előfordult szervezési hiba, mert egyszer olyan ételsort állítottam össze, hogy szinte mindent a sütőben kellett sütni az utolsó pillanatban. Szabályosan zsonglőrködnöm kellett a tepsikkel. Az előétel Csirke vajas tésztában volt, amit szigorúan frissen kell sütni, ráadásul egymás után kétszer, mert sokan voltunk és egy tepsibe nem fér bele a 13 batyu. Az egyik főétel Tejszines halfilé  a másik Csirketekercs zöldséges rizzsel volt. Mindkettőt elő lehetett készíteni, félig megsütni, de a végén kellett a sütőben még egy kicsit sütni. Akkor megfogadtam, hogy ilyet soha többet nem csinálok Tovább a recepthez>>>

2011. december 19., hétfő

Narancsos csokitorta


Egy igazi karácsonyi hangulatú torta annak ellenére, hogy nincs rajta semmilyen karácsonyi motívum, hiszen májusban készítettem.Még az is lehet, hogy idén ez lesz a karácsonyi tortánk, mivel elsőre is nagy sikert arattam vele. Tovább a recepthez>>>

2011. december 15., csütörtök

Mandulás-fehércsokis golyó


Az úgy kezdődött, hogy mentem a Westendbe, és láttam a Nyugati oldalán egy árust, aki számtalan csodát, mindenféle szilikonformát árult. Csak álltam ott és csak néztem, és tudtam, hogy veszek valamit, csak éppen nem tudtam választani. Az árak elég borsosak voltak. Először szemeztem egy katedrális tetejére emlékeztető kuglófformával, aztán úgy éreztem, hogy nem mehetek haza egy különleges muffinforma nélkül, de nem tudtam választani, így végül egy karácsonyi bonbonkészítő formát vásároltam. Készítettem már bonbont szilikonos jégkockaformában, miután Gesztenye folyton újabb és újabb bonboncsodákkal rukkol elő, és ki tudja megállni, hogy ne kövesse a példáját, de nem lettem a rabja. Na de most! Hazavittem és azonnal kipróbáltam. Ugyan nem volt otthon minőségi csoki, de próbának a gyengébb is megtette, a közepébe fehércsokis tojáslikőrt töltöttem, és alig vártam, hogy megszilárduljon. És olyan, de olyan gyönyörű lett, hogy a hétvégémet most bonbongyártással fogom tölteni. Már beszereztem néhány hozzávalót, Gesztenye oldalát is alaposan áttanulmányoztam. Azért ez a Mandulás-fehércsokis golyó sem rossz. Tovább a recepthez>>>

2011. december 5., hétfő

Káposztás-mustáros tarja

Ezt a jó kis receptet Tökmagi oldalán találtam, és nekünk nagyon ízlett. A képek nem lettek valami szépek, mert csak kattingtattam főzés közben, aztán már csak akkor derült ki, hogy előző nap valami egészen mást fényképeztem vele, és nem állítottam vissza a gépet ételfotózásra, amikor a képeket a számítógépre feltöltöttem.:( Tovább a recepthez>>>

2011. december 1., csütörtök

Töpörtyűs-burgonyás pogácsa

Találtam egy olyan pogácsareceptet, ami véletlenül bekerült abba a mappába, amiben a netre már felkerült receptjeimet őrzöm. Van már vagy 5 éve, hogy először elkészítettem, de egy kissé hiányosak voltak a képek. Kapóra jött a hétvégi vendégség, így újra elővettem a receptet. Már el is felejtettem, hogy milyen finom. Gondolom, hogy a töpörtyű minősége is számít, de ez a pogácsa nem olyan, mint a megszokott töpörtyűs pogácsák. Nem zsíros, nincs határozott töpörtyűs íze, a burgonya miatt meg olyan könnyű, hogy majdnem elszáll. Jó nagyokra keltek az amúgy is nagyobbra szagatott pogácsák, és mindenkinek nagyon ízlett. Nem tettem bele a són kívül más fűszert, de ízlés szerint lehet borsozni is. Tovább a recepthez>>>