Ha nem igazi csokoládéból készül a csokimáz, akkor nem mindig lesz tökéletes. Vagy ragad, vagy nagyon törik. Ha túlfőzzük törékeny lesz, ha nem eléggé, akkor sosem szárad meg. Ezt a receptet azért próbáltam ki, mert kíváncsi voltam, tényleg szép fényes lesz-e, ami a kétszeri főzés eredménye. Nem bízom a megérzésre, amikor csokimáz készítésére vállalkozom, ugyanis főzés közben többször is megnézem, hogy még meddig kell főzni. Hideg vízbe csöppentek egy picit. Ha szétfolyik, akkor még tovább főzöm, de ha összeáll, és "gyúrható" állapotban van a kis golyó, akkor már biztos elég a főzésből. A másodszori főzés már csak egy rövid ideig tartó művelet. Tovább a recepthez.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nem tudok továbblépni a recepthez :( Regisztrálnom kellene?
VálaszTörlésHa más is hiányolja, ideírom, hogy én hogy cseleztem ki. Az előző recept linkjén átjutottam a receptes oldalra, ott "Receptek: A-J-ig" és ott kerestem, de nem Fényes, hanem Féyes csokimáz néven van.
VálaszTörlésSajnos nekem nem sikerült, megpróbálom holnap, hátha megjavul, de kedves vagy, hogy megírtad.
VálaszTörlésKöszi az észrevételt, javítottam a linket.:)
VálaszTörlés